Izrael chystá odplatu Íránu. Bude precizní a smrtící, vyhrožuje ministr obrany

Izraelský úder na Írán bude "smrtící, precizní a neobyčejně překvapivý". Řekl to ve středu izraelský ministr zahraničí během návštěvy Jednotky 9900, vojenské rozvědky zodpovědné za shromažďování vizuálních informací, píše deník The Times of Israel.

Od Izraele se očekává odpověď na íránský útok z minulého týdne, kdy Íránci na židovský stát vypálili mohutnou salvu balistických raket. "Íránský útok byl agresivní, ale nepřesný," uvedl Galant. "Nebudou vědět, co se stalo a jak se to stalo. Uvidí pouze výsledky," dodal k plánovanému protiútoku podle deníku The Jerusalem Post.

[chooze:article;value:577361]

​Galant tvrdí, že celý izraelský bezpečnostní systém, od vojáka v terénu až po premiéra, se nyní orientuje na úder na Írán. "Celý řetězec velení je v souladu a soustředí se na tuto otázku," řekl ministr.

Íránci podle The Times of Israel vypálili minulé úterý na Izrael celkem 181 raket. Galant zdůraznil, že izraelské letectvo neutrpělo žádné škody, že všechny přistávací dráhy jsou v provozu, nebylo poškozeno žádné letadlo a zranění neutrpěli ani žádní vojáci či civilisté.

[chooze:article;value:576140]

​Napětí v blízkovýchodním regionu se stupňuje už od loňského říjnového útoku Hamásu na Izrael. V posledních týdnech eskalovaly vzájemné útoky libanonského hnutí Hizballáh a Izraele. Írán s útokem přišel poté, co Izraelci v Libanonu zabili většinu vedení Hizballáhu včetně jeho vůdce Hassana Nasralláha.

Aktuální situaci na Blízkém východě se věnovaly i Televizní noviny. Podívejte se na reportáž (10/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.