Izrael hlásí zničení domu vůdce Hamásu. Biden věří v propuštění rukojmích

Dům Ismáíla Haníji, vůdce Hamásu, je srovnaný se zemí. Alespoň to tvrdí izraelské jednotky. Haníja sice dlouhodobě žije v Kataru, v jeho domě se ale měli pravidelně setkávat lídři teroristů. 

Izraelské jednotky také pokračují ve své razii v nemocnici al-Šífa ve městě Gaza a zveřejnily záběry zbraní, které tu údajně našly. Hamás podle nich využívá největší nemocnici v Gaze jako svou základnu. Hamás zase zveřejnil video zachycující pacienty nemocnice v zakouřených chodbách. 

[chooze:article;value:525592]

​Rada bezpečnosti OSN mezitím přijala rezoluci, ve které vyzvala k humanitárním pauzám v bojích v Pásmu Gazy a také k okamžitému a bezpodmínečnému propuštění všech rukojmích, zejména dětí, které stále zadržuje Hamás. "Rada měla přijmout důraznější rezoluci mnohem dříve. Přesto má stále pozitivní význam jako počáteční krok k příměří a na záchranu životů," sdělil stálý zástupce Číny při OSN Čang Ťün. 

Americký prezident Joe Biden rovněž vyjádřil "mírnou naději" na osvobození více než 200 rukojmích z Gazy. "Skončí to, až Hamás ztratí schopnost vraždit a zneužívat Izraelce. Izraelcům jsem řekl, že si myslím, že jediným řešením je řešení dvou států," řekl prezident USA ve středu.

Izrael začal útočit na Gazu po útocích teroristů Hamásu ze 7. října, při nichž zavraždili přes 1 200 Izraelců a zajali několik set rukojmích. V Gaze od začátku války zemřelo údajně více než 11 tisíc lidí. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.