Izrael ostřeluje Gazu i Západní břeh. Propalestinští demonstranti útočili na policii

Nemocnice v Gaze kolabují. Kritický nedostatek paliva způsobuje, že jednotky intenzivní péče si musí vybírat, komu život zachrání. Podle zatím neověřených informací agentury AP do Gazy přijelo šest kamionů s palivem. Jestli ale palivo na potřebná místa doručily, agentura nepotvrzuje.

"Potřebujeme alespoň 200 kamionů za den. A záleží také na tom, co v kamionech je. Jídlo a voda, léky a palivo, to jsou nezbytnosti k tomu, abychom byli schopni zachraňovat životy hned teď," shrnul zástupce Dětského fondu OSN (UNICEF) v Egyptě Jeremy Hopkins.

Na hranicích s Egyptem také čekají obyvatelé Gazy s dvojím občanstvím, až budou moct z oblasti utéct. "Máme tu rodinu, situace je velmi obtížná a bombarduje se všude. Doufáme, že nám norská vláda pomůže dostat se z Gazy. Bojíme se. Děti se zde bojí bombardování a chtějí zpátky domů," popsal norský občan Tal'at Ghabayen.

[chooze:article;value:526628]

​Izrael podle Hamásu zesílil ostřelování. Exploze jsou slyšet i na Západním břehu, kde v neděli údajně zemřelo šest Palestinců. Podle syrských médií Izrael zaútočil také na syrská letiště v Allepu a Damašku, kde měli zemřít dva zaměstnanci. Izraelská armáda tuto informaci nepotvrdila.

Mnoho měst západního světa mezitím ochromily mohutné protesty. V Londýně ve Velké Británii se během víkendu sešlo přes 100 tisíc lidí, kteří kromě ulic zaplavili i metro.

Zatímco v některých částech Londýna byly demonstrace poklidné, jinde se protesty neobešly bez střetů z policií. Demonstranti po nich házeli lahve a napadali je. Na sociálních sítích se také šíří video, kde jeden z účastníků demonstrace mává vlajkou islamistické teroristické organizace Al-Káida.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.