Izrael zřídil speciální jednotku na likvidaci pachatelů masakru Hamásu

V rámci pokračující snahy Izraele vypátrat všechny účastníky brutálního teroristického útoku, který si vyžádal více než 1400 obětí, zřídila izraelská Všeobecná bezpečnostní služba známá pod zkratkou Šin Bet, novou jednotku s názvem NILI. Útvar byl pojmenován po tajné, probritské špionážní organizaci, která během první světové války působila v Palestině.

NILI je akronymem hebrejské fráze "Netzah Jisrael Lo Yeshaker", což v překladu znamená Věčný Izraelský nelže, která sloužila jako její heslo. Informace o jejím založení přinesl izraelský deník The Jerusalem Post.

Tato jednotka se bude věnovat pátrání po všech osobách, které se před dvěma týdny podílely na bezprecedentním masakru izraelských vojáků a civilistů v osadách v západním Negevu, a jejich likvidaci.

[chooze:article;value:525392]

K hlavním úkolům tohoto speciálního oddílu patří zaměření pozornosti na členy Nukhba (speciální komando v rámci vojenského křídla Hamásu), kteří během prvního říjnového víkendu pronikli do izraelských příhraničních oblastí, kde v několika vesnicích a na základnách izraelských obranných sil (IDF) provedli masové vraždy a následně se vrátili do pásma Gazy, kam navíc odvlekli desítky rukojmích.

Členové této nové organizace fungují nezávisle na ostatních jednotkách velení a řízení, které se zaměřují na neutralizaci úderných buněk a vysoce postavených teroristů. Tato konkrétní mise je odlišná, přičemž organizace zahrnuje jak polní operativce v terénu, tak zpravodajský personál.

Minulou sobotu izraelské ozbrojené složky zlikvidovaly Aliho Qadhi, který byl velitelem jednotek Hamasu Nukhba a sehrál klíčovou roli při útoku na pohraniční oblasti Izraele. Následující den byla zlikvidována další vůdčí osobnost, Billal Al Kedra, který stál v čele barbarského útoku na kibuc Nirim, kde byl mimo jiné zabit i dvaadvacetiletý Čechoizraelec.

Na počet obětí je to jakoby Izrael prožil patnáctkrát 11. září, říká politoložka:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.