Moderní bydlení

Izraelské jednotky měly vstoupit do Libanonu. Země se připravuje na invazi

Speciální jednotky izraelské armády měly v pondělí proniknout do tunelů Hizballáhu na území Libanonu vykopaných poblíž hranic s Izraelem. S odkazem na deník Wall Street Journal o tom informoval portál Times of Israel.

Na shromažďování vojáků i techniky u hranice s Libanonem upozorňovala v posledních dnech světová média. Přípravy na zahájení pozemní ofenzívy proti Hizballáhu v Libanonu naznačil i izraelský ministr obrany Yoav Gallant. "Likvidace Nasralláha (šéfa teroristického hnutí Hizballáh; pozn. red.) je velmi důležitým krokem, ale není to všechno. Využijeme všechny schopnosti, které máme," řekl vojákům v severním Izraeli. 

[chooze:article;value:576140]

​Zástupce generálního tajemníka Hizballáhu Naim Qassem podle deníku Times prohlásil, že na případnou pozemní invazi jsou připraveni. 

Izrael mezitím pokračuje v ostřelování Libanonu včetně centra hlavního města Bejrútu. Při nočním úderu na obytný dům ve čtvrti Cola v centru města zemřeli podle ABC News čtyři lidé včetně tří členů militantní skupiny Lidová fronta pro osvobození Palestiny.

Izraelské obranné síly v pondělí oznámily, že při nočním náletu zabily i šéfa libanonské pobočky Hamásu Fataha Šarífa Abú al-Amína. 

Izrael se chlubí zabitím šéfa Hizballáhu Hasana Nasralláha. Do budoucna si možná pohoršil, řekl v pondělí ve vysílání TN live bezpečnostní analytik Oldřich Bureš:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.