Izraelských rukojmí přibývá. Hamás unáší hlavně bezbranné ženy, děti a seniory

Izraelci na sociálních sítích zveřejňují videa a fotografie svých příbuzných, které Hamás unesl. Podle neoficiálních zpráv jsou takových lidí desítky. Jednu rodinu Izraelců zajali teroristi doma. Při tom zřejmě zavraždili jednu z jejich dcer. Zbytek rodiny prý nakonec únosci pustili na svobodu.

Jiná žena ale takové štěstí neměla. Palestinci ji prý unesli a zabili v domnění, že je to izraelská vojačka. Nakonec se ukázalo, že je to občanka Německa. Její matka ale stále doufá, že dcera žije. "Prosím o jakoukoli pomoc a informace," žádá zoufale. 

[chooze:article;value:525153]

​O dalším osudu jiné zajaté ženy nikdo neví. K videu Palestinci z Hamásu napsali, že jejich mladí muži splnili svou povinnost. Podle Palestinců berou civilní rukojmí i Izraelci. Důkazem má být fotografie vojáka držícího palestinského chlapečka. Její pravost ale není ověřená.

V kibucu nedaleko Sderotu se v neděli Izraelcům podařilo osvobodit na pět desítek zadržených lidí. Právě v oblasti sousedící s Pásmem Gazy bere Hamás rukojmí nejčastěji. I to je důvod, proč izraelské úřady nařídily evakuaci všech tamních židovských osad.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.