Izraelští vojáci nahánějí šéfa Hamásu, odpálili mu byt i tunel pod ním

V bytě poblíž města Gaza našli izraelští vojáci důkazy, že ho používal jako úkryt samotný Sinvár, který je považovaný za strůjce teroristického útoku ze 7. října. Z bytu vedla šachta do tunelu, který měl strategický význam, uvedly na webu Izraelské obranné síly (IDF).

Tunel s mnoha odbočkami byl hlubší a lépe vybavený, než je obvyklé. Měřil přes 200 metrů, byla v něm elektřina včetně záložních zdrojů, kanalizace i ventilace. Obsahoval modlitebnu, ložnice i místnosti k odpočinku. Podle IDF ho používalo nejvyšší vedení Hamásu a mohlo v něm přebývat měsíce.

Po prozkoumání vyhodili izraelští ženisté tunel i s úkrytovým bytem do povětří.

[chooze:article;value:534027]

​O dopadení Sivára se IDF snaží od počátku pozemní invaze do Gazy. Podle deníku Times of Israel se vojáci už dvakrát dostali v tunelech na místa, kde se skrýval těsně před jejich příchodem.

Šéf Hamásu v Gaze a druhý nejvyšší představitel teroristického hnutí po Ismáílu Haníjovi, který pobývá v exilu, se nyní zřejmě skrývá ve městě Chám Júnis na jihu Pásma. Zde probíhají těžké boje, když izraelská armáda pronikla do okrajových částí a snaží se ho dobýt.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.