Jak nenaletět na dovolené? Expertka řekla, na co si dát pozor u prodejců i na výletech

Dovolená se nemusí trávit jen na pláži u hotelu. Mnohdy nezaškodí vyrazit někam na výlet – ať už za zajímavým koupáním, nebo za památkami. Podle obchodní ředitelky CK Blue Style Lenky Pátek je ale potřeba mít se při nákupu výletu na pozoru.

"Pokud si koupím výlet přes cestovní kancelář, tak nejenže je ta cestovní kancelář pojištěná na případnou škodu způsobenou i třetí stranou, ale spolupracuje s místními společnostmi, které jsou licencované a jsou také pojištěné a garantují jasný obsah toho výletu," zdůraznila.

Tyto záruky prý ale nelze očekávat od pouličních prodejců výletů. "Nabízí výlet třeba za polovinu ceny, ale potom, když se z něj klienti vrací, tak zjistí, že na rozdíl od lidí, co jeli na výlet s cestovní kanceláří, v tom neměli zahrnuto třeba jídlo, že loď na některých místech zakotvila třeba jen na chvíli, atp.," vysvětlila Pátek.

[chooze:article;value:507320]

Problém může být i s prodejci drobných předmětů přímo na pláži. "Jsou klienti, kteří to vítají, protože nechtějí do města a jsou rádi, že jim tam přijde nějaký prodejce s nějakými náramky a korálky nebo mušličkami," nechala se slyšet. Přiznala však, že někteří lidé můžou jejich chování považovat za nepříjemné a obtěžující.

Prozradila také, jak se v takových chvílích zachovat. "Když si opravdu nic nechci koupit, tak na ty výzvy nereaguju. Případně zdůrazním, že to nechci nebo že už něco podobného mám. A když se s nimi nezapletete do rozhovoru, tak je to většinou přestane bavit," tvrdí.

Skrýt se před prodejci lze také v areálech hotelu, kam už nesmějí. Některé hotely pak mají vlastní či pronajatou pláž, kterou průběžně hlídá ochranka, připomněla Pátek. Pokud tedy chcete u moře maximální klid, lze se vydat touto cestou.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.