Jak reklamovat dovolenou nejen na Rhodu? Na vaše dotazy odpovídal advokát

Tisíce Čechů letos přišly o vysněnou dovolenou na řeckém ostrově Rhodos. Jednu z nejoblíbenějších turistických destinací v Řecku zasáhly silné lesní požáry. Kvůli ohni se tak čeští turisté snaží co nejrychleji dostat domů.

Cestovní kanceláře však podle mnohých turistů nedělají dostatek. Množí se stížnosti na špatné nouzové ubytování i chaotickou koordinaci evakuace. Na repatriační lety musí lidé čekat dlouhé hodiny přímo na letišti. Cestovní kanceláře hodlá podpořit i vláda, která připravila na vyslání dva letouny resortu obrany.

[chooze:article;value:514625]

Lze tak očekávat, že řada lidí bude chtít svou dovolenou reklamovat. "Cestující má vždy nárok na slevu z ceny zájezdu, pokud je například evakuován, má méně kvalitní ubytování, než bylo dohodnuto, nebo musí odjet dřív. V takových případech má nárok na odškodnění," řekl ve vysílání TN Live vedoucí advokát projektu Zkažená dovolená Jakub Keresteši.

Lidé by podle Kerestešiho neměli příliš otálet. "Cestující by měl podle zákona zájezd reklamovat ihned. Určitě však postačí vyplnit reklamační formulář co nejdříve po návratu domů. Je vhodné mít připraven dostatek důkazů, aby bylo jednoduché nárok na odškodnění obhájit," dodal Keresteši.

[chooze:interview;value:77cbe43d-fdd4-44bb-aaa5-45f3dd66544a]

Reklamacím dovolených se věnovala i reportáž v Televizních novinách:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.