Moderní bydlení

Jak se nemačkat a ušetřit? Jeďte na dovolenou na jaře. Má to ale i nástrahy

Zatímco většina lidí vyráží na dovolenou v oblíbených letních termínech, pro ty, kteří chtějí mít trochu odlišný zážitek, se nabízí takzvaná předsezóna. "To znamená duben, květen, červen, kdy ty teploty ještě nejsou tak vysoké a opravdu je z čeho vybírat," přiblížila expertka.

Nejčastěji si takové termíny podle ní vybírají páry bez dětí nebo s malými dětmi, které ještě nemusí chodit do školy. Předsezónní zájezdy mohou zaujmout hlavně poklidnější atmosférou v turistických destinacích. "Cena těch zájezdů v tom předsezónním anebo posezónním období bude určitě nižší," dodala Pátek.

[chooze:article;value:579086]

​S menším turistickým vytížením se ale kromě výhod pojí i nevýhody. "Zejména potom, pokud mám malé děti, tak samozřejmě existuje na českém trhu spousta hotelů, které mají animace v českém jazyce. Ale zpravidla ty české kluby tam fungují v té hlavní sezóně," uvedla.

"Je mnoho hotelů, které mají animační programy po celou sezónu, třeba od dubna až do října, do listopadu. Ovšem tam je potřeba mít na paměti, že to nebude v češtině, ale bude to zpravidla v nějakém jiném jazyce, třeba v angličtině nebo v němčině," pokračovala.

[chooze:article;value:577948]

​"Je důležité si už při výběru dovolené říct, co od té dovolené očekávám. Jak hodně chci luxusní hotel, jaký chci typ stravování, jestli budu převážnou část té dovolené trávit hlavně v hotelovém resortu. Pokud budu chtít pro své dítě klub s česky mluvícím animátorem, tak skutečně musím hledat a zkoumat, jestli v tu dobu tam skutečně funguje." dodala expertka.

Na celý pořad se můžete podívat ve videu pod titulkem článku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.