Jak se žije rodině s devaterčaty? Prozradili, s čím se potýkají

Doposud zaznamenané podobné případy těhotenství nedopadly dobře, a tak byla ještě těhotná Halima Cisseová přemístěna do Maroka, kde jí byla poskytnuta vhodná zdravotnická péče. Náležitý lékařský dohled pak dostaly i děti. A ačkoliv předchozí ultrazvuková vyšetření ukazovala, že se ženě narodí sedm dětí, na svět jich nakonec přivedla rovnou devět.

Dětem se naštěstí i 19 měsíců po porodu daří dobře, a tak se mohly konečně vrátit domů do malijského hlavního města Bamako. Krátce po návratu poděkovali rodiče dětí malijské vládě, která rodině finančně pomáhala. Život s tolika dětmi totiž není jednoduchý a zvládnout ho i po té finanční stránce dá mnohdy hodně zabrat. Doma už navíc jednu dceru mají.

[chooze:article;value:479523]

​I péče o jedno dítě je podle 27leté Halimy a jejího 36letého manžela Arbyho náročná. Jak už dříve pár uvedl pro deník Daily Mail, pořádnou výzvou je dát všech devět dětí najednou spát. Každé jejich dítě má prý navíc naprosto odlišnou osobnost.

Mezitím, co některé děti vyžadují více pozornosti, jiné prý chtějí chovat a jiné si zase vystačí samy. Vyhovět pak všem najednou dává rodičům i starší sestře mnohdy pořádně zabrat. "Všichni jsou velmi odlišní, což je naprosto normální," říká pyšný tatínek pro BBC.

[chooze:article;value:478041]

"Je to spousta práce, ale Alláh, který nám dal toto požehnání, nám pomůže v jejich výchově a v péči o ně," dodal. Tamní lidé jsou pro rodinu navíc také velkou oporou. Všichni se na děti údajně těšili a toužili je spatřit na vlastní oči.

​Děti se narodily v květnu 2021 císařským řezem. Pět dívek dostalo jména Kadidia, Fatouma, Hawa, Adama a Oumou. Chlapce rodiče pojmenovali Mohammed VI, Oumar, Elhadji a Bah. Po narození existovalo riziko, že se u nich objeví zdravotní problémy, a proto zůstaly i po porodu pod dlouhodobým lékařským dohledem. Dětem se ale i 19 měsíců po narození daří dobře.

Unikátní porod dvojčat. Jedno z nich přišlo na svět netradičně:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.