Jak skladovat kečup? Výrobce zveřejnil stručnou, ale jasnou odpověď

Jeden z nejvýznamnějších výrobců kečupů, který patří mezi vůbec nejstarší podniky vyrábějící oblíbenou rajčatovou omáčku, se rozhodl rozetnout debatu, jak tuto pochutinu správně skladovat. "Jen pro info: Kečup patří do ledničky," konstatoval americký potravinářský gigant Heinz stroze na twitteru.

Ne všichni to ale vidí stejně. Podle následné ankety totiž 38,6 % lidí odkládá kečup raději do skříně. Někteří přitom byli při obhajování svého postupu velmi hlasití. "Studený kečup? No fuj!" okomentovala příspěvek například Angie Gomezová.

[chooze:poll;value:85004c867dd8238e8ca8da1e869549a42bcceaad;layout:tn_nova]

​"Nikdy jsem neviděla svou dnes 76letou matku dát kečup nebo hořčici do ledničky. Nikdy se přitom nezkazily. Když mi pak někdo dal kečup studený, musela jsem si ho přihřát v mikrovlnce," reagovala pak další uživatelka sociální sítě pod přezdívkou Khim.

[chooze:article;value:485721]

Jak připomíná americká CNN, kečup se při pokojové teplotě díky své kyselosti většinou nezkazí. Ostatně mnohdy je jen tak položený na stole k vidění v restauracích. Podle výrobců je ale lepší jej po otevření uchovávat v chladu. Nejde přitom o žádné tajemství. Doporučení se nachází přímo na lahvích, a to nejen těch od společnosti Heinz, ale třeba i českého výrobce Hamé.

U některých kečupů je ale uchovávání v chladničce důležitější než u jiných. Jak upozorňuje ministerstvo zemědělství na svém Portálu bezpečnosti potravinkečupy bez chemické konzervace bývají méně stabilní a po otevření podléhají rychleji zkáze. Je proto vhodné brát na tato specifika po koupi takového výrobku ohled.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.