Jak to bude o víkendu s lyžováním: Beskydy a Krušné hory čekají nával

Půl hodiny před tím, než se vlek v Beskydech na Karolínce zastavil, si ještě několik lyžařů užívalo tamních svahů. Návštěvnost pro TV Nova zhodnotil provozovatel skiareálu Jan Dudek: "Tento týden byl opravdu nejlepší, počasí vyšlo na jedničku. Bylo sluníčko, mráz a spousta čerstvého sněhu z minulého víkendu. Začaly jarní prázdniny, vytáhlo to i místní obyvatele. Jsme spokojení."

Dudek prozradil také to, jak to bude s lyžováním o víkendu: "Čekáme vysokou návštěvnost. Posílili jsme personál, jak na vleku, tak v restauraci."

[chooze:article;value:489417]

​V Krušných horách jsou v posledních dnech sjezdovky plné lidí. Od pondělí mají školáci v Karlovarském kraji jarní prázdniny, a tak mnoho rodin vyrazilo právě na hory. Na sjezdovky ale přijelo i mnoho lyžařů ze sousedního Německa.

Počasí vyšlo fantasticky, celý týden svítilo sluníčko a denní teploty se pohybovaly okolo minus jednoho stupně Celsia. Díky mrazivým nocím navíc měli návštěvníci skvělé podmínky pro lyžování. Například na Klínovci bylo v pátek večer zhruba 80 centimetrů sněhu.

Tento víkend bude pravděpodobně, co se týče počtu lyžařů, rekordní. A to právě proto, že se tamní děti v pondělí vrací zpátky do lavic, a tak si budou chtít poslední chvíle na horách pořádně užít.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.