Jako 12letá vyhrála Talentmanii. Patricia Janečková podlehla zákeřné rakovině

[chooze:gallery;value:29162]

​Operní zpěvačka pocházející ze Slovenska poprvé zazářila jako 12letá, když díky svému zpěvu ovládla talentovou soutěž Talentmania. Ihned po vítězství v soutěži vydala vlastní debutové album a absolvovala operní zpěv na Janáčkově konzervatoři. V pouhých 25 letech podlehla dlouhé a zákeřné nemoci. 

Její úmrtí pro web TN.cz potvrdila její manažerka Jana Švábová. 

Od loňského února bojovala s rakovinou prsu, kvůli které musela podstoupit mastektomii (odstranění prsu). Redakci TN.cz se tehdy v rozhovoru svěřila s těžkými zážitky spojenými s ozařováním a chemoterapiemi.  

[chooze:article;value:510982]

​V červnu se vdala za herce Vlastimila Burdu, což označila za "nejhezčí den svého života". Právě on byl podle jejích slov jednou z jejích největších opor při těžké léčbě nemoci. 

Patricia vyrůstala v Ostravě a jako sólistka pravidelně vystupovala s mnoha českými i slovenskými symfonickými orchestry. Působila také v Národním divadle Moravskoslezském. Na mezinárodní scéně díky opernímu zpěvu zazářila v roce 2014, když se stala absolutní vítězkou pěvecké soutěže Concorso Internazionale Musica Sacra v Římě. 

Patricia Janečková zazářila v roce 2010 v Talentmanii:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.