Jako by mu z oka vypadl. Artura Štaidla si v sérii Iveta zahraje jeho věrná kopie

[chooze:gallery;value:33766]

​S filmařinou třináctiletý Karel Šimek zatím moc zkušeností nemá. "Tohle je moje první filmová zkušenost," řekl Šimek, který v závěru minisérie Iveta ztvární syna Ivety Bartošové Artura Štaidla. Šimek od natáčení očekává zkušenosti, zážitky a také nějaké nové životní cíle.

"Inzerát na roli Artura jsme našli na facebooku. Po prvním kole a kamerových zkouškách se dlouho nikdo neozýval, tak jsem měl za to, že vybrali někoho jiného. Pak nám zavolali s tím, že postupuju dál. Byl jsem hodně nervózní, ale pak jsem zjistil, že natáčení asi nebude zas tak zlé a Mike Samir je hrozně fajn. Myslím, že mě vybrali díky tomu, že jsme si s Arturem hodně podobní. A podle lidí kolem natáčení umím i hrát," věří mladý umělec.

[chooze:article;value:521548]

​Šimek se narodil v roce 2010 v pražské Krči. Podle jeho rodičů byl odmala neuvěřitelně zvídavý, kamarádský, a protože má také staršího bratra, kterého se snažil neustále dohnat, i velmi učenlivý. Dlouhodobě praktikoval taekwondo, aby si následně oblíbil krav magu, které se věnuje dodnes. Jako malý chtěl být právě hercem, v posledních letech pokukuje i po veterině. Podle rodičů miluje zvířata a jednou by se chtěl postarat o všechna, která jsou bez domova.

Do natáčení závěrečné řady série Iveta vstoupil Šimek scénami se svou seriálovou maminkou Annou Fialovou a Davidem Prachařem ztvárňujícího Josefa Rychtáře. Natáčelo se v pražské Uhříněvsi. "Můj první den byl super. Ze začátku jsem měl děsnou trému, ale pak to bylo moc dobrý, protože lidi na natáčení jsou neskutečně přátelští," doplnil Šimek.

[chooze:article;value:517910]

​Natáčení životopisného Voyo Originálu Iveta začalo v srpnu pod taktovkou režiséra a scenáristy Michala Samira. Tvůrci se tentokrát zaměřili na soudní spor Ladislava Štaidla a Ivety Bartošové o opatrovnictví jejich syna Artura. V příběhu se dostanete do období, kdy se třináct let po odchodu od Ladislava život a kariéra Ivety změnily k nepoznání.

Velká zpověď Artura Štaidla. V mém životě není žádná holka (09/23):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.