Jako z hororu! Lidi vyděsilo, jak vypadá miminko na magnetické rezonanci

Děsivě vypadající snímky sdílela žena na sociální síti X. "Skutečným důvodem, proč odrazují od vyšetření magnetickou rezonancí během těhotenství, je ten, že by si pak lidé uvědomili, že inkubují démony z nočních můr a byli právem vyděšení," okomentovala svůj příspěvek Katie.

Fotografie okamžitě vzbudily pořádný poprask. Plod tam totiž vypadá jako nějaký démon z těch nejhorších nočních můr, píše portál The Sun. Mnozí navíc nemohli uvěřit tomu, že by šlo o skutečnost. "Nechci, aby to bylo skutečné. Nejsou skutečné, že?" napsal jeden z uživatelů. "Kéž bych tohle nikdy neviděl," přidal se další.

Katie ale všechny ujistila, že nejde o žádný podvrh. "Všechny fotky jsou 100% skutečné. Vytáhla jsem je z různých lékařských časopisů. Je mi to strašně líto," doplnila.

Snímky byly však natolik absurdní, že portál Snopes zjišťoval, zda se opravdu jedná o realitu. Doktorand na Univerzitě ve Wisconsinu Jason Moody, který studoval změny mozku související s věkem pomocí magnetické rezonance, potvrdil, že obrázky jsou opravdu autentické.

[chooze:article;value:439912]

Podle něj jde o jasnou demonstraci toho, čeho jsou vlastně moderní technologie schopny. "Magnetická rezonance usnadňuje rozlišení mezi různými typy měkkých tkání nacházejících se v těle. A my jsme většinou měkká tkáň. Pamatujte, že většinu z nás tvoří voda," řekl Moody.

Dle něj se jedná navíc o fotografie, které pořídili a publikovali výzkumníci z Harvardu. "Jedním z primárních rysů těchto snímků jsou podstatné rozdíly mezi očima, mozkem, nosem a zbytkem obličeje," popsal Moody.

Ostravští vědci objevili v plodové vodě mikroplasty. Více se dozvíte v následující reportáži (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.