Jantarová tinktura – léčivý účinek přírodního jantaru

Jantarová tinktura – léčivý účinek přírodního jantaru

„Severské zlato” bylo již v dávných časech vyhledáváno egyptskými faraony. Archeologové nalezli vzácné kameny jantaru v pohřební výbavě egyptského faraona Tutanchamona a byl dopravován až do svatyně boha Apollóna po hedvábné stezce. V Evropě vznikla stezka spojující starodávný Řím s Baltským mořem a byla pojmenována jako Jantarová stezka. Již v těchto dobách byl jantar velmi ceněný nerost s magickou mocí. Jantar byl pravěkými i starověkými národy používán k výrobě šperků a hlavně v léčitelství. Využíval se jako kadidlo, prevence proti nemocem a vyráběla se z něj tinktura. Jantarová tinktura – léčivý účinek přírodního jantaru byl již zde objeven a využíván k prevenci nemocí, léčení nachlazení či jako dezinfekce.

Jantarová tinktura – léčivý účinek přírodního jantaru

Co tkví v zázračné moci jantaru pro lidský organismus? 🙂 Celý zázrak je velmi jednoduchý, v jantaru je ve vysoké koncentraci obsažena kyselina jantarová. Tato kyselina je silný antioxidant, který pomáhá v boji proti toxickým volným radikálům a poruchám srdečního rytmu. Také zvyšuje pozornost, možnost soustředit se, posiluje vědomí a potlačuje negativní účinky stresu na organismus. Kyselina jantarová je vědecky prozkoumaná látka, která se hojně využívá v moderní medicíně. Tuto kyselinu najdeme ve víně, v čerstvém angreštu či rebarboře. Tyto potraviny jsou na kyselinu jantarovou nejbohatší, ovšem množství kyseliny jantarové je tisíckrát menší, než jí obsahuje jantar z Baltu.

Jantarová tinktura - léčivý účinek přírodního jantaru

Návod na přípravu jantarové tinktury:

Existuje více návodů na přípravu tinktury, my Vám zde představíme dva nejpoužívanější s největším účinkem pro lidský organismu.

  1. Jantarová tinktura s propolisem: pro přípravu této tinktury potřebujeme 100 ml 10% propolisu, který budeme v lahvičce nechávat minimálně 14 dnů odstát s přibližně 10g drceného jemného jantaru. Lahvička musí stát v temné místnosti. Vznikne nám tinktura, která se používá preventivně a nebo při nemoci. Při nachlazení dávkujeme 30 kapek po snídani, tinkturu můžeme rozmíchat ve studené vodě a vypít.
  2. Jantarová tinktura v lihu: 50 gramů jemně drceného jantaru zalijeme 0,5 litrem 96% lihu, uzavřeme a necháme přibližně 2-3 týdny odstát v temném místě, tuto tinkturu používáme jak vnitřně, pár kapek pro prevenci či při akutní nemoci, tak na mazání postižených míst

Využití Jantarová tinktura – léčivý účinek přírodního jantaru

Nejdůležitější vlastností jantaru je nastolení rovnováhy organismu, je ochranným kamenem vůči negativním vlivům okolí. Také jeho vliv působí pozitivně na rozhodovací schopnosti a učí být člověka trpělivějšího. 🙂 Osamělým lidem napomáhá najít partnera a také má pozitivní vliv na žárlivost. Jantar v člověku probouzí optimizmus, blahodárně působí na paměť a vyvolává kreativní myšlení. Díky tomu všemu člověk snadněji dosahuje úspěchu a plní si své sny.

Síla jantaru napomáhá v odstranění revmatických bolestí kloubů a potlačuje vznik nepříjemných křečí. Blahodárně působí při léčbě štítné žlázy, uvolňuje a léčí krk. Díky antibakteriálním vlastnostem má pozitivní vliv na trávicí soustavu a podporuje činnost močového ústrojí a ledvin. Uvolňuje při bolestech hlavy, uší a zubů. Také má dobrý vliv na krevní tlak a pomáhá při léčbě astmatu.

Léčivé a pozitivní účinky se začínají projevovat už jen díky nošení jantaru na holé kůži. Také se dá zakoupit mnoho léků, kosmetiky či solí do koupele s přídavky jantaru. Nejúčinnější ze všeho je jantarová tinktura.

Příspěvek Jantarová tinktura – léčivý účinek přírodního jantaru pochází z Domov Zdraví

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovzdravi.cz) zde.