Janu více než rok trápí bolest zad. Nemocnice jí operaci už dvakrát odložila

Paní Jana má už delší dobu problémy se zády. Kvůli urputné bolesti bere pravidelně léky, které pomáhají bolest tlumit. Od potíží by jí trvale pomohla operace.

Kvůli tomu se Jana přihlásila na spondylochirurgii v pražské nemocnici v Motole. Tam jí měli lékaři provést operaci páteře, která by pomohla od bolestí. Jana poprvé prošla dveřmi nemocnice loni v říjnu. A od té doby čeká.

Operace se přitom měla konat už letos v červnu. Nemocnice ale operaci na poslední chvíli zrušila. Důvodem tehdy bylo obsazení lékařů, kteří se věnovali onkologickému pacientovi. Náhradní termín tedy dostala na listopad.

[chooze:article;value:528703]

Ale ani napodruhé to nevyšlo. "Hodinu po zrušení nám zavolala sestra a začala se vymlouvat, že jim údajně dovezli v noci havárii a že kvůli tomu nemají sály ani anesteziology, takže by mě neměl kdo uspat," stěžovala si Jana.

Vedení nemocnice si však i za tímto odložením operace stojí. "Pokud byla operace skutečně odložena z důvodu akutní operace u jiného pacienta, který byl v ohrožení života, tak lékaři rozhodli správně," uvedla mluvčí motolské nemocnice Pavlína Danková.

Janu však taková odpověď neuspokojila. "Takhle je to ale pořád. My musíme do nemocnice dojet 110 kilometrů a kdo má pořád platit benzín a dálniční známky? Manžel takhle zbytečně přišel o dovolené, když mě tam vezl," dodala.

[chooze:article;value:528609]

Za problémy s operacemi vidí i požadavky lékařů, jejichž část chce odmítat přesčasy. "Já chápu, že to jsou taky jen lidi, ale když člověku dvakrát zruší operaci a on kvůli tomu má bolesti, tak dává smysl, že má vztek," zlobí se Jana.

I přesčasy, které lékaři už odmítají sloužit, nemocnice řeší. "Se všemi klinikami právě probíhají jednání. V tuto chvíli nebudeme výsledek předjímat a počkáme, jak jednání se Sekcí mladých lékařů na ministerstvu zdravotnictví dopadnou," řekla Danková.

Mladí lékaři se s vládou nedohodli. Sejdou se s ministrem Válkem:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.