Japonské letadlo pohltily plameny po srážce na ranveji. Pět lidí zemřelo

V úterý vpodvečer tamního času (dopoledne našeho) zachvátil požár letadlo Airbus A350, které přistávalo na ranveji letiště Haneda v japonském Tokiu, píše deník Japan Times. Záběry vybuchující zadní části letadla a mohutných plamenů bezprostředně poté obletěly sociální sítě. 

Podle agentury Reuters se záchranářům podařilo evakuovat všech 379 cestujících i dvanáctičlennou posádku. Na místě zasahují hasiči a informace o škodách budou ještě upřesňovat. Na záběrech televize NHK je vidět, jak šlehají plameny z oken i z podvozku. "Nyní vyšetřujeme rozsah všech škod," sdělily v oficiálním prohlášení aerolinky Japan Airlines. 

[chooze:article;value:531369]

Japonské úřady uvádí, že stroj se mohl při přistání srazit s letadlem pobřežní stráže, upřesňuje BBC. Záchranáři z druhého letounu evakuovali pilota s lehkým zraněním. Dalších pět členů posádky podle policie po srážce podlehlo zraněním. 

Podle deníku Japan Times mělo letadlo vézt humanitární pomoc do oblastí zasažených zemětřesením, které Japonsko v uplynulých hodinách postihlo. Podle policie to byl turbovrtulový stroj DHC-8–315. V souvislosti s nehodou uzavřeli na jednom z nejfrekventovanějších japonských letišť celou přistávací plochu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.