Japonský císařský pár je na návštěvě Británie. Dočkal se vřelého přivítání

Návštěva byla očekávaná a čtyři roky odkládaná. Dlouhé čekání má na svědomí pandemie koronaviru. Britští představitelé tak přivítali císařský pár velmi vřele. "Doufám, že se přátelství a dobrá vůle mezi Spojeným královstvím a Japonskem budou dále prohlubovat s ohledem na historii výměn, které mezi našimi zeměmi v průběhu let probíhaly," uvedl japonský císař Naruhito.

Obě země na sebe navzájem pohlížejí jako na zdroj stability v nejisté době. Spojené království se navíc snaží posílit svou roli nejvlivnější evropské země v indopacifickém regionu.

[chooze:article;value:561118]

"Naše vlády spolupracují na zajištění stabilního světa pro budoucí generace od energetiky a životního prostředí přes dodavatelské řetězce a polovodiče, kybernetickou bezpečnost a udržitelné dodávky potravin až po spolupráci v obranném průmyslu," řekl britský král Karel III.

Japonský císař se blýskl dobrou angličtinou. Ať už při komunikaci s panovníkem, kdy nepotřeboval tlumočníky, nebo při zápisu do pamětní knihy výstavy japonských královských sbírek v Buckinghamském paláci.

Kromě pompézních banketů a přehlídek čeká císařský pár ještě například návštěva předního biomedicínského výzkumného ústavu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.