Jarní prázdniny se blíží. Kdy mají školáci volno ve vašem okrese? PŘEHLED

Pololetí v tomto školním roce končí v úterý 31. ledna. Do školy ale v dalších dnech děti ještě musí. "Jednodenní pololetní prázdniny připadají na pátek 3. února," informovalo na webu ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) ve svém harmonogramu.

Pololetní prázdniny si však prodlouží školáci hned z několika okresů. Tam totiž od pondělí odstartují jarní prázdniny. Ty v Česku proběhnou od 6. února do 19. března, a to vždy po týdnu.

[chooze:article;value:485089]

Jejich termín pro základní, střední, základní umělecké školy a konzervatoře se řídí podle směrnice resortu školství. A záleží vždy na okresu nebo městské části, kde se daná škola nachází.

​V dubnu pak žáky čekají velikonoční prázdniny, které připadají na čtvrtek 6. dubna. Díky státním svátkům se děti do škol vrátí až v úterý 11. dubna. Do konce školního roku pak zbývají už pouze dva květnové svátky, tedy 1. 5. a 8. 5. Ty letos vychází na pondělí. Školáci i někteří pracující se proto mohou těšit hned na dva prodloužené víkendy.

Školní rok končí v pátek 30. června. Hlavní prázdniny odstartují 1. července a potrvají do 3. září. Děti si tak v létě užijí dva měsíce odpočinku.

K přijímacím zkouškám jde letos jeden z nejsilnějších ročníků. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.