Je české Pepco v ohrožení? Společnost vydala jasné prohlášení

O krachu mateřské firmy Pepca Steinhoff International informovala s odkazem na zprávu agentury Bloomberg redakce TN.cz v pátek. Tehdy ji na valné hromadě poslali akcionáři nadnárodní společnosti do konkurzu. 

Krachu předcházely finanční problémy táhnoucí se do roku 2017, kdy firma kvůli svému účetnictví dokonce čelila vyšetřování v několika zemích. Akcionáři tak podle webu Moneyweb nedostanou kompenzace, protože společnosti musí vyplatit všechny své věřitele. 

[chooze:article;value:515458]

Čeští zástupci firmy ale zákazníky v Česku, na Slovensku i v Polsku ujišťují, že se to hospodaření oblíbených obchodů nijak nedotkne. "Aby se předešlo pochybnostem, rádi bychom vás informovali, že to nebude mít vliv na skupinu Pepco N.V. (Pepco), která je již několik let oddělena od společnosti Steinhoff. Pepco funguje jako samostatná, úspěšná, kotovaná společnost s vlastním financováním a silnou rozvahou," uvedla pro TN.cz firma v oficiálním prohlášení. Zástupci společnosti také vyloučili, že by kvůli tomu museli jakékoliv obchody v Česku rušit. 

Stovky prodejen v Česku 

Oblíbené obchody, které nabízejí hlavně nábytek, domácí potřeby a oděvy, by tak ve střední Evropě měly fungovat dál. "Po změnách, které byly provedeny v letech 2018 a 2019 s cílem finančně i provozně oddělit naši skupinu, není společnost Steinhoff ve skupině Pepco provozně zapojená. Od ledna 2018 má skupina Pepco přístup k vlastní linii financování pro podporu všech podniků a rozvojových plánů a IPO, které se uskutečnilo v roce 2021, bylo dalším krokem na této cestě k úplnému oddělení se," vysvětluje ve zprávě pro TN.cz ředitelka marketingu Barbara Berecz. 

Firma funguje na českém trhu deset let a zaměstnává téměř dva tisíce lidí. K 1. srpnu byly v Česku téměř tři stovky obchodů této společnosti a podle tiskového prohlášení firmy hlásí relativně hustá síť českých poboček v posledním půlroce růst tržeb zhruba o 19 %. 

Stovkám vesnických obchodů hrozí krach. Bez dotací krajů nepřežijí (03/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.