Moderní bydlení

Je konec, oznámili meteorologové. Počasí v Česku chystá otočku

Druhá polovina týdne přináší změnu počasí. "Probouzíme se do rána s jasnou až polojasnou oblohou, jen výjimečně se objevuje zvětšená oblačnost," uvedli meteorologové z ČHMÚ ve čtvrtek ráno.

Ráno meteorologové naměřili nejčastěji mezi 9 až 14 stupni Celsia a místy teplota klesla i k šesti stupňům. Během dne nebe občas zakryje oblačnost a počítat bychom měli ještě i s deštěm. "Odpoledne a večer počítejme s přeháňkami, v Čechách se objeví místy, jinde se ojediněle a výjimečně vyskytnou i bouřky," dodávají odborníci.

[chooze:article;value:573978]

​Další dny by už ale měly být bez srážek. Slunečné počasí by mohla narušit snad jen ojedinělá ranní mlha. V pátek, sobotu i v neděli se mají denní teploty vyšplhat na 19 až 23 stupňů. Naopak v noci mohou klesat v pátek až k osmi stupňům a v sobotu a v neděli se budou pohybovat mezi sedmi a jedenácti stupni. V údolích bude o něco chladněji.

Od dalšího týdne pak zaznamenáme mírný teplotní pokles. Podle meteorologů by v pondělí měly teploty stoupat ještě k 19 až 23 stupňům, od úterý do čtvrtka už hlásí ale jen 17 až 22 stupňů. Objevit se může déšť nebo přeháňky.

Povodně v Česku mají na svědomí čtyři oběti. Po dalších lidech policie pátrá:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.