Je mu 109 a stále je ve formě. Muž prozradil recept na dlouhověkost

Vincent Dransfield z USA před nedávnem oslavil 109. narozeniny. Po městě stále jezdí svým autem, zvládne obstarat práce kolem domu a bez problému vyjde jakékoliv schody. A podle rodiny si nestěžuje ani na žádné bolesti.

Úctyhodný věk se Vincent rozhodl oslavit netradičním způsobem. Kromě sfouknutí svíček také prozradil deníku Today svůj lék na dlouhověkost. Kvůli dodržování několika jednoduchých předsevzetí se prý cítí skvěle.

[chooze:article;value:449103]

Podle Vincenta je jedním ze způsobů, jak se udržet dlouho naživu, "dělat to, co v životě nejvíc milujete". U Vincenta to byla láska k povolání hasiče. Tím byl více než 80 let.

Právě jeho přátelé z hasičského sboru měli muži pomoct překonat i nejtěžší chvíli v jeho životě. Když Vincentovi zemřela manželka, podle vnučky trávil mezi přáteli od hasičů alespoň dvě hodiny denně. "Byli jako rodina," uvedla.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Erica Howard Lista (@ericalista)

Hasiči ale podle deníku Daily Mail pomohli Vincentovi i v tom, že měl celý život dobrou kondici. Právě být fit je podle něj jedním z dalších tajemství dlouhověkosti. K hasičům nastoupil v 21 letech a následujících 40 let absolvoval každý den hasičské cvičení. "A dalších 40 let jsem to dělal, jen když jsem měl chuť," dodal.

Tím ale Vincent s radami na prožití dlouhého života nekončí. Každý den si už 94 let prý dopřeje sklenici mléka. V mládí měl totiž brigádu na mléčné farmě a od té doby je nápoj jeho každodenním společníkem.

Nevyhýbá se prý ale ani dobrému pivu a příležitostně nepohrdne ani čokoládou. Naopak kouření se nadobro vzdal už před lety a ani s alkoholem si příliš nerozumí. Podle Vincenta ale tajemství dlouhého života spočívá ještě v něčem. "Vždy se snažím zůstat pozitivní," prozradil.

Vědci odhalili pravidla dlouhověkosti, některé tipy vás určitě překvapí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.