Je to jejich věc, co tam kdo požívá, reaguje Pavel na kokain ve Sněmovně

"Myslím si, že to je věc Sněmovny, co tam kdo požívá," reagoval na kokain ve Sněmovně prezident Petr Pavel. Zda se podaří zjistit původního majitele, teď zřejmě nikdo neví. "Jestli tam nějaký takový pitomec je, tak se to musí vyšetřit, ale myslím si, že je to úlet," poznamenal ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

"Kdyby nešlo o tak závažnou informaci, tak by šlo zavtipkovat, že nám nějaký zákonodárce chtěl nalajnovat naši budoucnost. Ale ono v takovém případě se moc vtipkovat nemá," uvedl náměstek pražského primátora Jiří Pospíšil (TOP 09).

"Když jsem se dneska ráno koukal do zrcadla a zjistil jsem, že příznakem závislosti na kokainu je hubnutí, tak já to určitě nebudu," zažertoval předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Aleš Dufek. "Teď se všichni budeme měřit v pase," doplnil.

[chooze:article;value:557740]

Toho by se prý mohli začít někteří politici obávat. Drogy na půdě Parlamentu totiž nejsou zřejmě nic nového. "Zatím ty indicie byly, že se pohybovaly kolem politiků v Praze, v Brně, teď se to dostalo i sem do Poslanecké sněmovny," řekl poslanec a pražský zastupitel Patrik Nacher (ANO).

"Ani mě to moc nepřekvapuje. Já nechci hodnotit kolegy. Tak nějak se o tom tady mluví posledních 20 let," zhodnotil předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek.

"Minulé volební období pod kancelářemi SPD měli poslanecký klub Piráti a tam zcela pravidelně byla cítit marihuana. Musím říct, že mě to při práci velice rušilo," prohlásil předseda SPD Tomio Okamura.

[chooze:article;value:553556]

"Pan Okamura asi halucinuje, což by ostatně vysvětlovalo i jeho bizarní program a vystupováni. Pirátští poslanci a poslankyně neužívají samozřejmě ve Sněmovně marihuanu, někteří z nás ani dlouhodobě nepijí alkohol. Co bere předseda SPD, který blábolí ve Sněmovně manicky deset hodin v kuse, je otázka na něj," reagovala poslankyně Klára Kocmanová (Piráti).

Podle glosátorů by se tím vysvětlilo, jak poslanci zvládají jednat v kuse tak dlouho. "Kokain je hrozně drahá věc a nechat ho někde jen tak volně ležet... Věc, které stojí gram na ulici 2 500 korun, možná víc, to jako asi máte hodně korun na rozdávání," poznamenal komentátor Luděk Staněk.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.