Moderní bydlení

Je to tady. V Česku napadl sníh. Meteorologové řekli, do kdy vydrží

Velká změna počasí zasáhla Krkonoše i Beskydy. Ačkoliv je říjen typickým podzimním měsícem, na některých vrcholcích se objevil sníh. "V úterý v noci padal sníh ve hřebenových partiích severních pohraničních hor od Krkonoš po Beskydy," oznámili zástupci Českého hydrometeorologického úřadu na sociální síti X.

Jenže kvůli prohřáté zemi napadnutý sníh dlouho nevydrží. "Sněžilo přibližně od nadmořské výšky 1 250 m n. m., avšak vzhledem k prohřátému zemskému povrchu sníh většinou rychle roztál," vysvětlili meteorologové.

[chooze:article;value:577614]

Kromě sněhu hory zahalila i mlha. To je patrné především ze záběrů meteorologické stanice na Pradědu. "K termínu měření v 8 hodin ráno ležela souvislá sněhová pokrývka o výšce 5 cm pouze na jediné sněhoměrné stanici ČHMÚ, kterou je nová lokalita blízko vrcholu Malý Děd (1 367 m n. m.)," upřesnili meteorologové.

Na další sníh si však Češi podle odborníků ještě počkají. Má se totiž výrazně oteplit. "V následujících dnech však bude vládnout nad střední Evropou ještě poměrně teplé a občas inverzní podzimní počasí a další sníh na horách bude padat nejdříve na konci října," předpověděli zástupci ČHMÚ.

V září napadl první sníh. Špička Sněžky se zbarvila do bíla. Podívejte se na video (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.