Je tu víc hlídačů, popisují Češi nákupy v Polsku. Ani se nedivím, píše Zuzana

Debatu ve facebookové skupině zaměřené na nákupy v Polsku odstartoval pan Michal se svým příspěvkem: "Všimli jste si toho, že všude na prodejnách mají hlídače, někde i dva? My jezdíme do Polska víc než 12 let a nikdy tam neměli hlídače, až teď."

A někteří mu dávají za pravdu. "Nedávno jeden Čech strčil do kapsy několik bonbónů. Přišla ochranka a bylo docela dusno. Deset bonbónů po zvážení stálo tři zloté (necelých 17 Kč, pozn. red.). No, neumím to ani komentovat," popsala paní Anna.

"Ani se nedivím. Naposledy když jsem byla v Bogatynii, tak tam čapli Češku. Kradla něco za necelých 17 zlotých (asi 94 Kč, pozn. red.). Platila to pak v doprovodu policajtky. Udělat si ostudu za 17 zlotých, to chce odvahu. Ještě k tomu to byla paní ve věku přes 50 let," podělila se o svou zkušenost paní Zuzana.

[chooze:article;value:527409]

"Ano, v Bedruně v Křižanovicích taky. Jezdím do Polska 15 let a nikdy tam žádná ostraha nebyla a najednou... A kvůli Polákům to asi nebude," přidal se uživatel Thomas. "Ano, bohužel Čecháčci tam kradou ve velkém. Osobně jsem toho byla svědkem. Hanba mě fackovala. Nejsmutnější na tom bylo, jak ochrance vulgárně nadávali," přiblížila paní Marcela.

Jedno z možných vysvětlení nabídl pan Petr: "Více Čechů nakupuje v Polsku a někteří se občas u pokladny rozčilují, proto ochranka. Zloději bez ohledu národnosti jsou všude."

Mnozí diskutující ale tvrdí, že si ničeho nevšimli nebo že je to normální. "Vždyť ochranka je vesměs všude. Je to v dnešní době běžná věc bez ohledu na to, odkud nakupující pochází," okomentoval pan Tomáš.

Jak to ve skutečnosti je, zjišťovala TN.cz u polských obchodních řetězců. Obchodní síť Biedronka uvedla, že má ostrahu ve většině obchodů napříč Polskem, z bezpečnostních důvodů se ale více vyjadřovat nechtěla. Řetězec Auchan počet hlídačů nezvyšoval. "Nevidíme pro to důvod," uvedla mluvčí Hanna Bernatowiczová. Ale i u Auchanu mají v prodejnách běžně ostrahu. Jiné řetězce se nevyjádřily.

Nákupy v Česku, Polsku a Německu: Na kolik vyjde deset základních potravin (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.