Jediný můj zločin byl, že jsem bránil národ, řekl Trump po obžalobě

"Nikdy jsem si nemyslel, že by se něco takového mohlo v Americe stát. Nikdy jsem si nemyslel, že by se to mohlo stát," řekl Trump během své úvodní řeči, ve které vše, z čeho je obžalován, odmítl. "Tento falešný případ byl vytažen pouze proto, aby narušil nadcházející volby v roce 2024," dodal. Celé obžaloba by podle něj měla být stažena.

Podle CNN Trump v projevu zpochybnil také další kauzy, které v poslední době prosákly na veřejnost, včetně vyšetřování v Georgii ohledně ovlivňování voleb v roce 2020, vyšetřování ministerstva spravedlnosti kvůli jeho nakládání s tajnými dokumenty po skončení prezidentského úřadu a vyšetřování newyorského generálního prokurátora ohledně Trump Organization. Zvláštního vyšetřovatele Jacka Smithe, který dohlíží na jeho spojitost s útokem na americký Kapitol, dokonce označil za šílence. "Jediný zločin, který jsem spáchal, je nebojácná obrana našeho národa před těmi, kteří se ho snaží zničit," řekl Trump.

[chooze:article;value:498039]

"Jsme národ v úpadku a tito radikální levicoví šílenci teď chtějí zasahovat do voleb pomocí orgánů činných v trestním řízení," citoval portál NBC News slova Donalda Trumpa, který ve svém vystoupení spojil svá stíhání a četná vyšetřování, kterým čelí, se svými nepravdivými tvrzeními o zmanipulovaných volbách v roce 2020. "To nemůžeme dopustit," dodal Trump. Rovněž neopomněl zkritizovat úřady za nedostatečné zaměření na kauzu nynějšího prezidenta Spojených států Joea Bidena, který je rovněž vyšetřován kvůli nakládání s tajnými dokumenty.

Bidenova administrativa se k celé kauze zatím staví rezervovaně. "Je to probíhající trestní řízení, takže se prostě nebudeme vyjadřovat konkrétně k samotnému případu," řekla tisková mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierreová. Podle jejích slov to není něco, na co by se prezident soustředil, píše BBC.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.