Jednání o vedení Prahy pokročila. Nový primátor by mohl být v polovině února

Čtyřměsíční vyjednávání o novém vedení Prahy se pohnula poté, co Piráti dali vale partnerovi, kterým byla strana Praha Sobě Jana Čižinského. V hlavním městě tak vzniká koalice na vládním půdorysu, jejíž detaily se ladily přes víkend.

Strany se už dohodly na složení nové rady, koalice SPOLU by měla dostat pět křesel. Z toho ODS a TOP 09 shodně po dvou křeslech a jedno by připadlo lidovcům. Piráti by měli obsadit křesla čtyři. Za hnutí STAN by měl v radě znovu zasednout architekt Petr Hlaváček a na starosti by měl mít opět územní rozvoj, se Starosty a nezávislými se počítá i na obsazení postu pro školství a sport.

[chooze:article;value:485499]

Piráti mají dostat křesla radního pro legislativu, životní prostředí, majetek a dopravu, to poslední by měl obsadit Zdeněk Hřib. Za koalici SPOLU by v radě mohla zasednout současná starostka Prahy 2 Alexandra Udženija (ODS) nebo Jiří Pospíšil (TOP 09), který údajně dostane na starosti kulturu.

Koaliční smlouvu musí schválit ještě krajské fórum Pirátů. Pokud ji posvětí, nový primátor a členové rady budou zvoleni na dalším jednání pražského zastupitelstva 16. února.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.