Jednání zastupitelstva se zvrhlo. Potyčka málem skončila rvačkou Pirátů s TOP 09

V pondělí odpoledne se sešli zastupitelé Prahy 10. Zasedání ale provázela vyostřená atmosféra a protáhlo se až do 8:30 následujícího dne. Neobešlo se ani bez sporů.

Ty měly podle Josefa Nerušila (SPD) vygradovat při volbě místopředsedy zastupitelstva. Kandidát Martin Čásenský (Společně pro Prahu 10) měl hrát hru na mobilu, kvůli čemuž ho konfrontoval Petr Beneš (Piráti) a vyfotil si obrazovku jeho telefonu.

Po incidentu následovala debata o vhodnosti Benešova chování a zastupitelstvo odhlasovalo usnesení, že porušil listovní tajemství. Hádky to ale neukončilo.

Později přišel Viktor Lojík (TOP 09) za Janou Komrskovou (Piráti) a mimo mikrofon se spolu dohadovali. "Paní Komrsková byla přihlášena do diskuze a ve chvíli, kdy se jí rozsvítil mikrofon, jí ho pan Lojík vzal a řekl, že si vyprošuje, aby mu paní Komrsková tykala. Ona mu měla říct něco ve smyslu odprejskni," popsal TN.cz Nerušil.

[chooze:article;value:544444]

To ale nenechalo chladným Beneše. "Pan Beneš, který to už nevydržel, pana Lojíka od stolu odstrčil. Vznikla tam potyčka, kdy to vypadalo, jestli se nepoperou, ale pánové nakonec rychle vychladli," dodal Nerušil.

"Nejsem z cukru, ale toto byla silná a nepříjemná zkušenost, kdy z tohoto hulváta šel strach. Když už mi vytrhl mikrofon z ruky, byla jsem ráda, že se mě zastali kolegové a odstrčili ho z mé blízkosti," popsala incident na síti X Komrsková. Podle jejích slov se jí měli zastat i přítomní občané.

"Proběhla tam výměna názorů v rozjitřené atmosféře. Byla tam výtka k tomu, jak paní zastupitelka komunikuje s panem zastupitelem," vysvětlil pro TN.cz Tomáš Janík (VLASTA/STAN). "Kolegové si vzájemně narušovali intimní zónu. Došlo k drobnému fyzickému kontaktu," dodal Janík.

Jednání zastupitelstva mělo být vyhrocené už od samého začátku. Emoce vzbuzovalo projednávání nových developerských projektů i petice proti zřízení střediska pro narkomany.

Bytová krize: Praha má být místem s nejvíce nedostupným bydlením v Evropě (03/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.