Jedno fiasko za druhým. Nechápu, proč si Putin Gerasimova vydržuje, říká expert

Jak Šedivý poznamenal, Ukrajincům se podařilo najít významné díry v ruské obraně. Poukázal na to, že informace o ukrajinských přípravách byly známé již dříve, nicméně je ruské velení patrně ignorovalo.

"A to si myslím, že je ukázka takové té ruské mentality, že si žádný z velitelů nenechá poradit, nenechá si nic doporučit. Já mám vždycky pravdu a já mám právo rozhodovat. A to se teď ukázalo jako jeden z velkých problémů," shrnul.

Šedivý zkritizoval činnost náčelníka ruského generálního štábu Valerije Gerasimova. "Myslím si, že se Gerasimov dopustil už řady hrubých chyb jako velitel ozbrojených sil a velitel té operace. Podivuji se nad tím, proč je ještě vlastně ve funkcích, Rusové určitě mají schopnější generály, než je Gerasimov," dodal.

[chooze:article;value:568638]

​Šedivý poukázal ale na "speciální" vztah mezi Putinem a Gerasimovem. "Gerasimov de facto špatně naplánoval už ten úvod speciální operace a potom nebyl schopen zastavit tu ukrajinskou protiofenzívu v roce 2023. To svědčí o tom, že tam je ještě pravděpodobně nějaký jiný vztah než jenom čistě služební," objasnil.

Pokud by podle Šedivého ruská armáda fungovala jako v normálním státě, tak už by si Gerasimov zřejmě balil kufry. Na celý rozhovor se můžete podívat pod titulkem článku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.