Jednoduchá svačinka jako z luxusní restaurace. Sapíkové ukázali recept

Sapíkové v pořadu Do lesa připravili poměrně snadnou pomazánku. "Vezmu si bůček z divočáka, pořádně nasolím a opepřím, přidám tam trochu kmínu a nakrájenou cibuli. Ještě si bůček trochu podlijeme a dáme ho péct na 180 stupňů, já bych to viděl tak hodinu a půl," nastínil kuchař Pavel Sapík.

Maso se ale může péct i déle. "On jak pustí ten tuk, bude se ten bůček až konfitovat. Nikam nespěcháme, může se péct klidně dvě a půl hodiny. A pečeme pěkně doměkka a dozlatova," doplnil Pavel.

[chooze:article;value:475905]

​Poté je potřeba maso semlít. "Mám rád, když tam je cítit struktura toho masa, takže jsem ho semlel jen jednou. Teď do toho přidáme veškeré ingredience. Dijonská hořčice, lehce osolím, trošku pepře, sádlo a začnu míchat," popsal kuchař.

Do pomazánky přidal i kyselou okurku. "Ale kdybyste chtěli, aby vám ta pomazánka vydržela déle, tak ji tam nedávejte," upozorňuje Pavel. "Přesně, bez té okurky to pak vydrží v lednici třeba dva až tři týdny," doplnil ho jeho otec Jaroslav Sapík.

[chooze:article;value:473687]

​Pak už je pomazánka v podstatě hotová, stačí namazat na chleba. "Já jsem si k tomu udělal i červenou cibulku nakyselo. Ozdobím si to okurkou i nahoře, přidám ještě petrželku čerstvou nebo pažitku a můžu si tam dát ještě čerstvé škvarky," uzavřel Pavel Sapík.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.