Jednou to nestačilo. Turistu v exotickém ráji napadl stejný žralok hned dvakrát

Úřady v Západní Austrálii od středečního večera tamního času vyšetřují žraločí útok na ostrově Delta. Mluvčí dobrovolných záchranářů Saint John Ambulace potvrdila, že zasahovali u zraněného muže ve věku kolem 30 let zhruba v půl sedmé večer, píše australský web news.com.au.

Záchranné týmy musely zraněného muže nejprve dostat z ostrova na pevninu. "Odtamtud byl kolem jedné hodiny ráno převezen do nemocnice Karratha Health Campus," upřesnila mluvčí. Rozsah zranění muže není známý, nemocnice ale prozradila, že muž zůstává v její péči a nyní je ve stabilizovaném stavu.

[chooze:article;value:493485]

Útok na Havaji

Mladý muž není jediným, kdo si v uplynulých dnech při plavání v moři změřil síly s obávaným dravcem. O víkendu žralok napadl jiného plavce, tentokrát na tisíce kilometrů vzdálené Havaji.

Dvaašedesátiletý muž z amerického Utahu, který si užíval dovolenou v tomto exotickém ráji, plaval zhruba 200 metrů od pobřeží, když ho žralok kousnul do levé ruky. Vyděšený a zraněný senior se pokusil žraloka odehnat, což se ale minulo účinkem.

Zvíře na něj totiž zaútočilo podruhé, informovala americká televizní stanice KSL-TV s odvoláním na havajské ministerstvo přírodních zdrojů. Tentokrát ho žralok kousnul do levé nohy. Na břeh mu pomohla posádka plavidla, které bylo zrovna poblíž, když muž volal o pomoc. Jako první byli na místě hasiči, kteří mu poskytli první pomoc. Posléze muž skončil v nemocnici.

[chooze:article;value:490881]

​"Podle zavedených protokolů nezveřejňujeme jména obětí, rozsah zranění, ani zdravotní stav," sdělilo ministerstvo. Úřady po zbytek neděle uzavřely pláž, už v pondělí ale zákaz zrušily. Jednalo se o třetí útok žraloka od roku 2019 v zátoce Anaehoʻomalu na největším havajském ostrově. Tato zátoka je oblíbeným místem pro rekreační aktivity, jako je šnorchlování.

"Případy, kdy žralok pokouše člověka v havajských vodách, jsou velmi vzácné. V průměru k nim dochází třikrát až čtyřikrát ročně. Smrtelné útoky jsou velmi vzácné, když vezmeme v úvahu počet lidí koupajících se v havajských vodách," uvedli místní úředníci.

Šokující zážitek na výletní lodi. Pes skočil do moře za obrovským žralokem (2/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.