Jedny kalhotky či slipy na celý týden. Trend, který má stále více příznivců

"Tim, stejně jako mnoho z nás, začal během pandemie covidu pracovat z domova. Jeho přístup k oblékání je teď více uvolněný. To ho přimělo zvážit, kolik času a energie ho stálo praní prádla," uvádí britský deník The Guardian.

"Bylo to v době, kdy jsme měli naše druhé dítě, takže jsem byl úplně přetížený," vysvětluje pro britský list Tim, jenž se živí jako softwarový inženýr.

[chooze:article;value:440731]

​Se svými kolegy z práce jedná jen on-line, takže mu na jeho vzhledu moc nezáleží. Občas se ukáže jen během videohovoru. To si pak dává pozor, aby vypadala dobře jeho hlava.

"Cokoli, co mohu vyškrtnout ze svého života, považuji za výzvu, takže bez praní to bylo o jednu věc méně," říká muž, jehož životní filozofií je usnadnit si život. Nakonec to dotáhl do opravdového extrému. Bez praní prádla v pračce vydržel celý rok.

[chooze:article;value:477294]

​Tim ale není jediný. Britský list přináší příběhy hned několika lidí, kteří čisté oblečení už tolik neřeší. A není výjimkou ani nošení stejného spodního prádla po celý týden. K argumentům pro takové rozhodnutí patří i drahé energie či boj s klimatickou změnou.

Časté praní se nelíbí ani milovníkům džínového oblečení. Generální ředitel společnosti Levi's Chip Bergh se dokonce podle americké CNN pochlubil, že vlastní kalhoty, které se nepraly už deset let.

Měl je na sobě dokonce i při vstupu společnosti na newyorskou burzu, kde zaznamenal velký úspěch. Hodnota akcií firmy vzrostla o 33 procent. Existuje také soutěž Indigo Invitational, jejíž účastníci nosí jedny džíny celý rok.

Francouzi volali po otevření obchodů. Na protest posílali premiérovi kalhotky (4/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.