Jeho hit zná každý. Zemřel známý zpěvák a vítěz talentové soutěže

Devětaosmdesátiletý zpěvák Vince Hill odešel v pátek do hudebního nebe. Do povědomí se dostal zejména cover verzí písně Edelweiss, kterou proslavil film Za zvuků hudby (The Sound of Music), píše deník BBC

O úmrtí informovali Hillovi blízcí prostřednictvím sociálních sítí. "Se smutkem v srdci oznamujeme novinu, kterou nikdo z nás nechtěl slyšet. S lítostí musíme říct, že nás opustil Vince. Zesnul pokojně doma," napsali na jeho twitter.

[chooze:article;value:514418]

Pod příspěvkem se okamžitě začaly objevovat kondolence zpěvákově rodině od jeho fanoušků. Mezi nimi i zpěvák a televizní moderátor Tony Blackburn: "Je mi líto, že zemřel zpěvák Vince Hill. Byli jsme ve stejné agentuře v 60. letech a byl to moc fajn chlap. Měl skvělý hlas a jeho verze Edelweiss se v roce 1967 stala velkým hitem. Odpočívej v pokoji, Vinci."

​Hill se stal zpěvákem již ve svých 15 letech, kdy vyhrál talentovou soutěž. Jeho první píseň vyšla až o 13 let později v roce 1962. Do té doby se živil mimo jiné jako pekař nebo řidič náklaďáku. 

[chooze:article;value:514339]

​Zpěvák se stal během své kariéry také moderátorem, kdy uváděl televizní i rozhlasové pořady. Vince Hill vystupoval po celém světě a nahrál 25 studiových alb. 

V minulém desetiletí se navíc zpěvák vyrovnával hned s dvojitou ztrátou svých nejbližších, připomněl web Expess. V roce 2014 se předávkoval drogami jediný syn Athol. Pak ho po boji s vážnou nemocí opustila i manželka, o které vždy mluvil jako o své nejlepší fanynce. Z obou smrtí se zpěvák dlouho vzpamatovával, pomáhala mu terapie i vnoučata. 

Pusťte si píseň Edelweiss od Vince Hilla:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.