Jejich hlasy zná každý, tváře ale ne. Poznejte tajemné televizní hvězdy

Jan Vondráček a Kateřina Lojdová jsou herci, patří mezi přední české dabéry a oba se řadí mezi hlasy televize Nova. Vondráček má na svém kontě více než čtyři tisíce dabovaných filmů, ale i seriálů. "Práci s hlasem dělám od malička, postupně ze zvířátek a animovaných figurek jsem se dostal na lidi a pak začaly přicházet i hlavní role v dabingu," řekl Vondráček.

Vondráček je držitelem prestižní dabingové ceny Františka Filipovského, kterou získal za ztvárnění charismatického Mentalisty. Dabér s nezaměnitelným hlasem upozorňuje diváky, na co se mohou těšit na stanici Nova Cinema.

Od pondělí provází svým hlasem cestující v tramvajích pražské hromadné dopravy. "Věci, které normálně projdou u audioknihy nebo kdekoli jinde u jiné role, tady neprojdou. Tam ta jedna hláška bude tisíckrát denně a třeba 20 let," zmínil.

[chooze:article;value:483051]

​Dabing je vášní i Lojdové, která se mu věnuje už 30 let. "Začínala jsem na Nova Action a teď jsem na hlavní stanici, kde se střídám se třemi dalšími kolegy. Když dělám upoutávky u vás, je to většinou informativní záležitost. Takže říct, co se bude vysílat od pondělí do neděle, a někdy dělám upoutávky na konkrétní pořady, to je mým úkolem, chytit náladu," nastínila Lojdová. 

K dabingu se Kateřina dostala na konzervatoři. Začínala s tzv. sbory, a to do legendárního seriálu Beverly Hills 90210. Díky jedinečnému hlasu téhle dámy už promluvily tisíce postav, a to i zvučných hereckých jmen, třeba Keira Knightleyová nebo Milla Jovovichová.

Přestože dabing a namlouvání tvoří hlavní část její práce, je k vidění i jako herečka na divadelních prknech, ale také v nováckých seriálech, jako je Ulice nebo Specialisté. Lidé ji ale občas poznají po hlasu. "Je to příjemné, když někde promluvím, někdo se otočí a řekne, že můj hlas odněkud zná. To je milé," uzavřela Lojdová. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.