Jejich písničky zná každý. Italská kapela se ale změnila k nepoznání

[chooze:gallery;value:33620]

​Jejich písničky Češi hltali už v dobách, kdy Itálii mohl navštívit jen málokdo. A tak nám tato legendární skupina ze severu Itálie trochu toho sluníčka a moře přinesla i do socialistických obýváků. "Jsme přesvědčeni, že jsme se pro to narodili," svěřila kapela. 

Vystoupení kapely Ricchi e Poveri na pěvecké soutěži Sanremo je legendární a nejeden hit z té doby si lidé broukají dodnes. "Nás velice zajímá i hledět do budoucna, protože si myslíme, že jsme tady pro vás a sejdeme se opět za 50 let," řekl s nadsázkou Angelo Sotgiu. "My jsme jako kufr, pořád na cestách, ale je to něco, co milujeme," doplnila Angela Brambati. 

​Původně vystupovala skupina jako čtveřice, dva muži a dvě ženy. Říkalo se jim italská ABBA. Koncem 80. let je opustila Marina Occhiena. Šeptalo se, že měla mít něco s manželem druhé zpěvačky Angely. "Myslíme si, že lidé mají rádi nejen naše písničky, ale i nás, aspoň trošku. Protože jsme takoví, jací jsme," míní Brambati.

[chooze:article;value:524878]

Na scéně se objevují už přes 50 let. Ricchie e Poveri v překladu znamená "bohatí a chudí". Jsme bohatí duchem a bez peněz, říkali na počátku kariéry. "Jsme pořád bohatí i chudí, ale určitě se máme lépe než dříve. Ale je pravda, že jsme spíš chudší, protože nemáme příliš mnoho času na své rodiny, ale jinak se máme samozřejmě dobře," dodala zpěvačka.

Po nečekané smrti svého syna se na pár let odmlčel i třetí člen kapely Franco Gatti. Vrátil se pak na pár koncertů, minulý rok však zemřel a vystupuje tak už jen duo Angela a Angelo. "Pracovali jsme velice dlouho společně a moc nám chybí, hlavně jako kamarád. Znali jsme se celý život. Jsme z toho moc smutní a neradi o tom mluvíme," řekl se zármutkem v hlase Sotgiu.

Písně kapely Ricchi e Poveri byly často předlohou různých cover verzí. V Československu se toho zhostily kapely Triky a pověry či Těžkej Pokondr. Jak oblíbené jejich písně jsou, je slyšet, když 80 tisíc fanoušků fotbalového klubu AC Milán na stadionu San Siro zpívá jejich Sarà perché ti amo.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.