Jen pro otrlé. Izrael zveřejnil drastické fotky dětí, které zavraždili teroristé

[chooze:gallery;value:33533]

​"Hamás je nehumánní. Hamás je ISIS," napsala k částečně začerněným snímkům kancelář izraelského premiéra Benjamina Netanjahua na sociální síti X.  

Snímky ukázal izraelský premiér americkému ministrovi zahraničí Blinkenovi během jeho návštěvy Izraele, potom se rozhodl je zveřejnit i na internetu. První snímek ukazuje zavražděného kojence v kaluži krve v kolíbce. Na dalších dvou snímcích jsou zcela ohořelá těla malých miminek, která už nejdou identifikovat. 

[chooze:article;value:525476]

Turecká agentura Anadolu dříve uvedla s odkazem na mluvčího izraelské armády, že neexistuje žádný důkaz o tom, že by teroristé z Hamásu během sobotního útoku sťalo hlavy dětem, izraelská vláda ale zprávy zpochybňující vraždy kojenců později popřela. Ve čtvrtek proto fotky z míst zmasakrovaných Hamásem zveřejnila i na internetu.

​"Toto jsou fotky, které premiér Netanjahu ukázal americkému ministrovi zahraničí Antonymu Blinkenovi. Varování: Jsou to děsivé snímky dětí, které zavraždila a upálila monstra z Hamásu," napsala kancelář. Teroristé zaútočili na území Izraele v sobotu a podle deníku Times of Israel měly jejich útoky na svědomí přes 1 300 lidí na izraelském území. V reakci na to vyhlásil Izrael totální blokádu Pásma Gazy a začal ho intenzivně bombardovat. 

[chooze:article;value:525666]

​Blinken navštívil Izrael ve čtvrtek. Poté, co snímky uviděl, odpověděl, že jsou zdrcující a těžko se mu nachází slova. Následně podpořil Izrael v jeho nynější protiofenzivě. "Myslím, že tohle sjednotilo zemi v hlubokém zármutku, ale také v odhodlání. Je nezbytné, abychom se k tomuto odhodlání připojili," řekl na tiskové konferenci po jednání a dodal: "Obrázky vydávají za tisíc slov. Tyto ale vydají za několik milionů," řekl. 

Virální video z Izraele dojímá celý svět. Toto lidé říkali při útoku Hamásu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.