Moderní bydlení

Jeremy Clarkson skončil v nemocnici. Museli mu operovat srdce

Slavný 64letý moderátor podstoupil operaci srdce poté, co začal pozorovat "náhlé zhoršení" svého zdravotního stavu. Napsal o tom ve svém sloupku v nedělníku The Sunday Times. Poprvé se s potížemi setkal, když byl na dovolené a plaval v moři.

Po návratu domů problémy akcelerovaly. Jeremy popsal, že se cítil "mrzutý", "svíral se mu hrudník" a "v levé ruce ho píchalo". Když se doslechl o smrtelném infarktu bývalého skotského premiéra Alexe Salmonda, rozhodl se, že musí navštívit svého lékaře.

[chooze:article;value:579315]

​Jak popisuje web The Mirror, lékaři prý nejprve vyloučili, že by měl infarkt. Po testech a prohlídce ale řekli, že jen několik dní ho dělilo od velkých potíží. "Zdá se, že jedna z tepen, které zásobují mé srdce krví, je zcela ucpaná a druhá ze tří tepen k tomu směřuje," popsal.

Do tepen mu proto lékaři vložili při dvouhodinové operaci stent, který funguje jako prevence infarktu a zajišťuje průtok krve. "Nebylo to nijak zvlášť bolestivé. Jen zvláštní," přiblížil moderátor.

[chooze:article;value:354358]

​Situaci se známý požitkář snažil zlehčit, když přiznal, že po zdravotních potížích "přemýšlel, jak chutná voda a jestli je možné, aby byl celer zajímavý". S kouřením přestal dříve poté, co na dovolené ve Španělsku dostal zápal plic.

Clarkson se proslavil hlavně díky motoristickému pořadu Top Gear, který léta uváděl s kolegy Jamesem Mayem a Richardem Hammondem. Později společně uváděli podobný koncept pod názvem The Grand Tour a nedávno přišel s vlastním pořadem Clarksonova farma.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.