Ještě to bude drsné. Meteorologové zveřejnili předpověď do konce zimy

Američané na vlastní kůži pociťují dopady meteorologického jevu El Niño. Spojené státy totiž svírají silné mrazy, které zřejmě jen tak nepoleví. Naopak se mohou protáhnout až do konce března.

Počasí za oceánem by se ale mohlo přihnat i do Evropy. Meteorologové z odborného portálu Severe Weather upozorňují na pásmo nízkého tlaku vzduchu, které se pohybuje nad severní a střední Evropou.

"Stále existuje možnost, že na kontinent dorazí studený vzduch, protože systém nízkého tlaku se pohybuje dále na východ," tvrdí meteorologové. Podle odborníků z Met Office přinese proudění arktickou zimu na sever Evropy už v následujících týdnech.

[chooze:article;value:536541]

Situace by prý mohla být podobná jako na začátku roku. "V lednu se také předpokládalo, že bude celkově tepleji než normálně, ale přesto přišlo chladnější počasí," upozornili odborníci.

Kromě mrazu má konec zimy přinést i deštivé počasí. To podle meteoroložky Dagmar Honsové bude pokračovat i s příchodem jara. "Jarní období by mělo být srážkově průměrné nebo nadprůměrné," uvedla Honsová. 

Počasí na víkend: Vyražte lyžovat! Teploty o víkendu dostanou i nad nulu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.