"Jestli mě máš rád, necháš mě jít," řekla vrahovi Andrea. I tak zemřela

Vražda 39leté Andrey byla podle slovenských policistů předem plánovaná. Podle webu Nový Čas za smrtí matky dvou dětí stojí 36letý Ján, který ženu přes dva roky pronásledoval. Dobře tak věděl, kdy a kudy pojede v osudný den do práce. Na cyklostezku vyrazil už ráno s mačetou připevněnou ke kolu. Aby policistům ztížil vyšetřování, měl u sebe i gumové rukavice.

Když Andrea místem projížděla, údajně na ni Ján s mačetou v ruce zaútočil. Matka dvou chlapců se snažila před útočníkem utéct, ale marně. Shodil ji ze srázu do lesního porostu, kde ji prý nejméně desetkrát udeřil mačetou do hlavy a horní poloviny těla.

Neobměkčila ho ani Andreina slova. "Jestli mě opravdu miluješ, necháš mě jít vlastní cestou a tobě i mně se uleví," řekla podle vyšetřovatelů Andrea, jak uvedl web Aktuality.sk. Celou tragickou událost viděl i majitel nedaleké chatky, který vše řekl běžci mířícímu okolo. Ten muži řekl, ať okamžitě zavolá policii.

[chooze:article;value:511369]

Policisté na místo dorazili po 15 minutách a Jána se jim podařilo okamžitě chytit. Schovával se v nedalekém křoví. Vyšetřovatelům jeden ze svědků také řekl, že viděl, jak Ján z cyklostezky odhazuje obě kola, má obě ruce od krve a zvedá ze země krvavou mačetu.

Nyní je Ján ve vazbě a hrozí mu, že ve vězení stráví zbytek svého života. Vazba pro něj není novým místem, nedávno v ní strávil tři měsíce. Poté byl na šest měsíců umístěn do psychiatrické léčebny, odkud byl v únoru propuštěn.

"Přes její výslovný nesouhlas ji a její rodinu opakovaně telefonicky kontaktoval prostřednictvím SMS zpráv a dopisů, poškozoval majetek její rodiny, opakovaně na ni čekal před jejím bydlištěm, při cestě do práce a z práce, přičemž se ji snažil doprovázet, kvůli čemuž si poškozená musela upravit i rodinný život, a toto jeho jednání vedlo ke zhoršení jejího zdravotního stavu a podání trestního oznámení," prozradil soudce.

Za mřížemi tehdy neskončil. Podle vyšetřovatelů si totiž neuvědomoval závažnost svého chování, jelikož trpěl vážnou duševní poruchou. Trpěl prý bludy a snažil se vynutit si, aby Andrea opětovala jeho lásku.

Policie v dubnu vydala kalendář s nevyřešenými vraždami. Doufá, že jim veřejnost pomůže:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.