Jiří (71) trpí Alzheimerovou chorobou. Od neděle ho nikdo neviděl

Jiří Kupka odešel ze svého domova v Horoušánkách v okrese Praha-západ v neděli a od té doby o sobě nedal vědět. Policie po něm vyhlásila pátrání v den jeho 71. narozenin a žádá veřejnost o pomoc.

"Pohřešovaný se léčí s Alzheimerovou chorobou a užívá pravidelně léky, bez kterých je dezorientovaný a neorientuje se ani v čase, ani prostoru. Tyto léky u sebe nyní nemá," uvedla policie.

[chooze:article;value:555315]

Jde už o několikátý případ toho, že senior takto odešel z domova. Pokaždé jej našli v Praze. Podle policie mohl zamířit na Zahradní město, do Vršovic nebo k fotbalovému stadionu Eden.

Jiří Kupka je štíhlý, měří asi 180 centimetrů a nemá vousy. "Má modré oči a krátké vlasy. Oblečen byl do modré zimní bundy a modrých kalhot," doplnila policie k popisu pohřešovaného.

Policie žádá každého, kdo by seniora viděl, aby kontaktoval buď policii na lince 158, nebo přímo policisty z OOP Úvaly na čísle 974 881 760.

Naději pro léčbu Alzheimerovy choroby představuje zkoumání molekul. Podívejte se na epizodu pořadu TN.cz V hlavní roli mozek s vědkyní Barborou Špačkovou z minulého týdne:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.