Jitku s rodinou smetlo auto. Tatínek zůstal na dva malé chlapce sám

[chooze:gallery;value:33624]

Zdeňku Hrabivcovi se ve zlomku vteřiny zhroutil celý svět. Jeho manželka Jitka se 27. září vydala na hřbitov, aby zapálila svíčku své nedávno zesnulé mamince, bohužel už se nevrátila. Společně s ní jeli její synové Sebík (6) a Tobiáš (2) a její bratr Pepa. Když se vraceli, zastavili na chodníku kousek od jejich domu.

Zničehonic do nich narazilo auto. "Kolemjedoucí řidička zřejmě kvůli mikro spánku ztratila kontrolu nad vozem a mezi skupinu najela. Tobiáška s poraněním hlavy vrtulník transportoval do nemocnice v Ostravě. Jitka i přes veškeré pokusy přivolaných záchranářů na místě zemřela. Bylo jí 34 let," svěřili se rodinní přátelé.

[chooze:article;value:524879]

Zdeněk po tragické nehodě zůstal na vše sám. "Každý, kdo Jitku znal, na ni vzpomíná jako na neuvěřitelně hodnou ženu. Snažila se pomáhat rodině i přátelům. Pro své syny a manžela ale byla mnohem víc. Parťačkou, důvěrnicí, kamarádkou, tou nejlepší ženou na světě. Teď o tohle všechno ve vteřině přišli," popsali blízcí Zdeňka.

Pomoc v tuto chvíli potřebuje naopak Jitčina rodina. Zdeněk se musí sám postarat o dva malé chlapce, splácet hypotéku a chodit do práce. Jeho přátelé proto pro jeho rodinu založili finanční sbírku.

[chooze:article;value:519956]

"Veškeré příspěvky budou použity na úhradu základních životních nákladů rodiny. Především na překlenutí prvních měsíců po této nečekané a tragické události, než se Zdeňkovi podaří v nové roli stabilizovat. Peníze budou použity také na částečné splacení půjčky na bydlení, aby byla rodina schopná ji hradit z jednoho platu a zůstalo jí dost na další výdaje," popsali přátelé rodiny.

Zdeněk bude vděčný za jakoukoliv částku, od začátku sbírky přispěly už dva tisíce lidí. Pokud chcete také pomoci, můžete tak učinit na stránkách Donio.cz.

Češi se složili na nemocného Martínka. Na záchranu jeho života vybrali přes 100 milionů (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.