Jízda na elektrokoloběžce skončila vážnou havárií. Žena bojuje o život

Jízda pětačtyřicetileté ženy na elektrokoloběžce v obci Baška na Frýdecko-Místecku skončila vážnou nehodou. Oznámení záchranářské složky dostaly krátce před 20. hodinou. Žena při pádu utrpěla těžká zranění a v době příjezdu posádek byla v bezvědomí. "Zřejmě nezvládla řízení a spadla na silnici," uvedla policejní mluvčí Kateřina Kubzová. 

"Příznaky při prvotním vyšetření ukazovaly na poranění hlavy a mozku, přičemž stav pacientky ohrožoval její život," sdělil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl, který doplnil, že operační centrum na místo vyslalo sanitku, lékařský tým rendez-vous a následně i vrtulník letecké záchranné služby. 

[chooze:article;value:501727]

​Lékař pacientce na místě zajistil dýchací cesty a převedl ji na umělou plicní ventilaci. "Byla zajištěna krčním límcem, naložena pomocí vyprošťovacího rámu a převzata leteckými záchranáři," dodal Humpl. Poté ji vrtulník přepravil do traumatologického centra ostravské fakultní nemocnice. 

Případ vyšetřuje dopravní policie, která například zjišťuje, zda měla žena na hlavě ochrannou přilbu. Ta sice není nad 18 let povinná, jak ale zdůrazňuje mluvčí, může při pádu sehrát důležitou roli a policie ji tak doporučuje i dospělým osobám. "Dechová zkouška na přítomnost alkoholu nebyla na místě provedena, u ženy byl nařízen odběr krve v nemocničním zařízení," doplnila Kobzová. 

Hasiči vyjížděli k hořící elektrokoloběžce. Vzplála při teprve druhém nabíjení (9/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.