Jižní Město obchází strach. Obtěžující dron už vlétl lidem i do bytu

Horké dny vyžadují hlavně večer pořádně vyvětrat. Obyvatelům městské části Prahy 11 ale znepříjemňuje život člověk, který léta s dronem v těsné blízkosti obytných domů a nahlíží s ním do domácností.

"Ten dron prostě přiletí až k oknu a kouká nám do bytu otevřeným oknem, já vstanu, ukážu mu nemilé gesto, okno zavřu a on odletí. Ale vrací se pořád, už třeba třikrát čtyřikrát," upozorňuje žena z pražského Jižního Města.

[chooze:article;value:259855]

​"Byl ve výši našich oken a nějakou dobu zůstal na místě. Nedokážu říct, jestli měl kameru a koukal přímo do mých oken. Nebyl to ale příjemný pocit," dodává žena a s podobnou zkušeností není ani zdaleka jediná.  

Další ženě měl dokonce dron vlétnout přímo do bytu, podobně mluví i lidé náhodně oslovení na ulici. O tomto způsobu obtěžování z pražského sídliště už ví i policie.  

"V minulých dnech se policisté z místního oddělení Jižní Město zabývali oznámením, kdy bylo vidět za okny jednoho z domů červené světlo a oznamovatel si myslel, že se jedná o dron," potvrzuje policejní mluvčí Richard Hrdina.  

Když přijeli policisté na místo, dron už byl pryč. Lidé se teď bojí o své soukromí. Není jasné, jestli jde o nějakého slídila či třeba zloděje, kteří si tipují byty. Pro piloty dronů přitom platí přísné předpisy.

"V první řadě bychom měli dodržovat bezpečnost provozu, bezpečnost bezpilotních technologií a to znamená, že bychom se neměli k nikomu přibližovat, abychom ho jakkoliv ohrozili. To znamená, že těsný kontakt, blízkost jakékoliv osoby anebo nedejbože vlétnout někomu do bytu, to je pochopitelně problém," vysvětluje prodejce dronů Alexandr Novotný.

Pokud dron lítá tam, kde nemá, hrozí majiteli vysoká pokuta. V případě, že vám vnikne do bytu, se může jednat také o trestný čin omezování osobní svobody.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.