Josef Trojan se musel přestěhovat do Ostravy. Nebylo to tak těžké, popisuje

Mladý herec je v Česku stále populárnější, přesto ho ale překvapivě téměř nezahlédnete na sociálních sítích. "Používám jen Facebook, který zůstal tak trochu v zapomnění, a to mě vlastně baví. Chci spíš jen udržovat kontakt s lidmi, se kterými nemám šanci moc mluvit v normální životě," řekl s tím, že ale na mobilu tráví hodně času, třeba sledováním basketbalu. 

Právě přerušení sociálních vazeb musel 22letý Josef Trojan řešit po zahájení divadelní sezony, protože od loňského podzimu působí v divadle Petra Bezruče v Ostravě, kde nově i bydlí. "Distanc od sociálních vazeb mě trápí nejvíc. To, že se nevídám pravidelně s rodinou, přáteli a nenavštěvuji pravidelně třeba moje oblíbená místa," řekl s tím, že je ale vděčný za přijetí kolegů v novém angažmá, které bylo překvapivě rychlé. V letošní sezoně vystoupí třeba v představení Hamlet nebo Lekce Hitchcock. 

[chooze:article;value:508017]

​"Nikdy jsem nebyl ten 'echtovní Pražák', který by Prahu považoval za Mekku všeho. Mám rád Prahu kulturně a tím, že tu mám rodinu a kamarády. Tím to ale začíná a končí," nechal se slyšet. "Tempo hlavního města mi úplně nevyhovuje a ten tlak je na mě už moc velký," dodal následovník slavného hereckého rodu, který proslul rolemi v seriálech Dáma a král nebo Vědma a filmech Abstinent nebo Šarlatán. 

Poslední zmíněný snímek pro svou kariéru považuje za přelomový, i díky tomu, že společně se svým otcem Ivanem Trojanem mohl ztvárnit postavu léčitele Jana Mikoláška. Ve filmu světoznámé polské režisérky Agnieszky Holland hrál jeho mladší verzi. "Nejde to brát jen jako jednu z mnoha rolí, protože se tam sešlo tolik okolností, které jsou v mém věku a s mými zkušenostmi úplně vesmírné," zavzpomínal. 

Josef Trojan zazářil také v seriálu Vědma: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.