Jsem Maddie McCannová, tvrdí dívka. Lidem přitom připomíná ztracenou Ingu

Dívka na sociálních sítích podle webu Express tvrdí, že má důkazy o tom, že je ztracenou britskou dívenkou Maddie McCannovou. Tu unesli z hotelu v Portugalsku před necelými 16 lety. Policisté, kteří případ jejího zmizení vyšetřují, si údajně myslí, že dívenka je už dávno po smrti. Němce proto nevěří.

Mladá žena na sociálních sítích vystupuje pod přezdívkou @iammadeleinemccann, uvádí Mirror. Úvahu o tom, že by mohla být jedním z nejznámějších ztracených dětí, jí vnukla před několika měsíci babička. Ve videích ukazuje několik společných rysů se ztracenou Madeleine a tvrdí, že jí je 21 let, ale svým věkem si není stoprocentně jistá. Žádá tak o spojení s rodiči Maddie a testy DNA.

Její verzi nevěří ani uživatelé sociálních sítí, kteří videa sledují. Připomíná jim totiž holčičku, které bylo přezdíváno německá Madeleine. Tehdy pětiletá Inga Gehrickeová zmizela osm let po Madeleine a stále se ji nepodařilo vypátrat.

[chooze:article;value:477238]

Malá Inga se v den svého zmizení vydala s kamarády pro dřevo do lesa. Z něj se ale už ke zbytku rodiny, která chystala piknik u německého Wilhelmshofu, nevrátila. Nepomohli ani psovodi a stovky pomocníků, kteří po dívence pátrali.

Lidé si tak myslí, že by právě německá dívka mohla být ztracenou Ingou. Samozvaní internetoví detektivové se tak dali do práce a snaží se tuto záhadu rozluštit. "Nevypadá jako Madeleine," napsala jedna z komentujících na sociální síti TikTok. "Vypadá identicky s pohřešovanou Ingou," přidal se další.  

Policie oznámila průlom ve vyšetřování kauzy Maddie McCannové (10/2020):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.