Moderní bydlení

"Jsem na tahu" napsal autor na sítích k fotce zbraně. Výhružky řeší i Slováci

Sokolovští kriminalisté vyšetřují případ, kdy autor umístil po čtvrteční tragédii na sociální síti fotku zbraně s nápisem "my turn" (pozn. red. v překladu 'jsem na tahu'). Následně otočil a tvrdil, že jde o humor.

"Byla to blbá sranda, omlouvám se. Nic nebylo myšleno vážně, a hlavně jsem to dal do příběhu bez kontextu. Kdyby náhodou z toho byl problém. Není to ani opravdová zbraň, byla na airsoft," vymlouval se dotyčný člověk.

Policisté však podobné jednání neberou na lehkou váhu. "Dnes to skončilo sdělením podezření ze spáchání přečinu násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci," informovala na facebooku v sobotu policie.

"Pojďme si, prosím, říct, že v tuto dobu opravdu není na takový 'humor' prostor. Mysleme na pozůstalé," vyzvali policisté.

Nejedná se přitom v posledních dnech o ojedinělý případ. V noci po střelbě například zavolal na policejní linku neznámý člověk, aby oznámil, že chce čin napodobit. Policisté se zabývají i dalšími případy, kdy lidé na sociálních sítích uvedli, že je čin inspiroval.

Vyhrožování na Slovensku

Podobným incidentem se zabývají i policisté na Slovensku. Tam měl 64letý muž vyhrožovat, že zopakuje útok v Praze. "V sobotu jsme v odpoledních hodinách přijali informaci z operačního střediska integrovaného záchranného sytému Bratislava z linky 155 oznámení ve znění: 'Udělám, co se stalo v Praze'," informovali na sociálních sítích policisté.

[chooze:article;value:534251]

"Po obdržení oznámení jsme okamžitě zahájili vyšetřování, jehož výsledkem bylo zadržení podezřelé osoby," doplnila policie. Dotyčného jednotky zadržely v městské části Žiliny Žilinská Lehota.

Kriminalisté už zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání činu šíření poplašných zpráv. "Na případu, který vyžaduje maximální soustředěnost a důkladné vyšetřování, intenzivně pracujeme," ubezpečili kriminalisté.

Podle experta policie zásah u střelby v Praze zvládla. Více se dozvíte v následující reportáži (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.