Jsem protestní hlas, přiznal Šlachta. V Senátu chce narušit vládní většinu

Robert Šlachta kandiduje v senátních volbách na Břeclavsku za své hnutí Přísaha. Jedním z uskupení, které jej podporují, je pak strana Motoristé sobě. S tou Přísaha kandidovala i v evropských volbách a její podporu má také v těch krajských. Podle Šlachty jsou mezi nimi rozpory, nejsou ale zásadní.

"My, když jsme spolu, tak říkáme, že v těch zásadních věcech si se stranou Motoristé rozumíme velice," prohlásil. Jde podle něj o témata, jako je vystoupení z Evropské unie, korespondenční volba či Green Deal. Neshody mezi nimi prý naopak panují, například pokud jde o pohled na dění na Slovensku. "Zásahy politiků na Slovensku do justice, způsob zrušení speciální prokuratury, jsou věci, které vnímám negativně," dodal.

Obě uskupení zvažují, že se spolu vydají i do sněmovních voleb. Jestli tomu tak skutečně bude, má záviset právě na výsledku ve volbách krajských, kde Přísaha s Motoristy postavili kandidátky v deseti krajích. Výjimkami jsou Pardubický, Královéhradecký a Zlínský kraj.

[chooze:article;value:570158]

Šlachta nezastírá, že by se do budoucna rád stal ministrem vnitra. Podle něj ale jeho účast v senátních volbách není zbytečnou záležitostí. "Máme před sebou rok do parlamentních voleb. Já jasně říkám, dejte mi hlas, je to hlas proti vládě," vysvětluje svůj úmysl.

"Jsem protestní hlas. Je to o tom, že vláda veškeré zákony Parlamentem protlačí. Já kandiduji proti kandidátovi Spolu, panu Košťálovi, který jednoznačně podporoval vládu, ať to byly valorizace důchodů nebo školkovné. A já říkám jasně: Když budu v Senátu, budu se snažit zastavit veškeré tyto pokusy vlády a budu se za občany bít v tom, aby současná vláda neměla v Senátu většinu," dodal.

Ve volbách si ale jeho hnutí neklade přehnané cíle. "Tím, že kandidujeme poprvé, tak úspěch je získání každého zastupitelského mandátu," oznámil. Do vedení kraje by se podle něj jeho zástupci mohli dostat například na jižní Moravě.

Informace, zajímavé články a pak i volební výsledky ke krajským volbám najdete zde, k senátním zde.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.