Jste idioti, vzkázal Putin na Západ. Rusko je podle něj neporazitelné

Rusko čelí pokusu Západu rozdrobit ho na desítky malých států. V pátek to řekl prezident Vladimir Putin, píše agentura TASS.

"Je proti nám namířen prakticky kompletní arzenál. Nasadili ekonomickou, vojenskou, politickou, informační protiruskou propagandu. Neustále se pokoušejí vrazit klín do harmonie a bratrství našich národů," prohlásil Putin.

Mnohonárodnostní Rusko obývá přes 160 etnických skupin. Rusů je 80 procent, téměř šest milionů (přibližně čtyři procenta) se nehlásí k žádné národnosti.

[chooze:article;value:505309]

Putin označil západní politiky za idioty, Rusko je podle něj neporazitelné. "Naši protivníci jsou lidé s neokoloniálním myšlením, skuteční idioti. Nechápou, že právě tato národní rozmanitost nás dělá silnějšími. Lidé, kteří se řídí neokoloniálními myšlenkami, jsou idioti, ale v konkurenci idiotů by stejně obsadili až druhé místo. Proč? Protože jsou to idioti," rozohnil se šéf Kremlu.

"Téměř všechny národy Ruska jsou zastoupeny v řadách účastníků speciální vojenské operace. Naše soudržnost zesílila," doplnil Putin.

Do Západu se v souvislosti s pomocí napadené Ukrajině tento týden pustil i ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov. Ten si myslí, že Spojené státy americké a Evropská unie neusilují jen o destrukci Ruska, ale rovnou celého postsovětského prostoru, připomněla agentura Mehr.

Putin obvinil Západ, že vede válku proti Rusku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.